Gračanica
0

FOTO / Chevrolet donirao automobil SOS Dječijem selu

Sarajevo-x.com
Samo se jednom slavi stogodišnjica, a slaviti je najljepše u društvu. A kada se radi o društvu, najveselije je svakako ono dječije. U to su se uvjerili svi pozvani na Chevroletovu rođendansku zabavu održanu u petak, 29. aprila, u prostorijama SOS Dječijeg sela u Gračanici.

Vrhunac proslave bio je kada je Mirza Jogunčić, voditelj prodaje Chevroletovog ovlaštenog partnera Grand Auta iz Tuzle, predao ključeve snježno bijelog Orlanda Eldaru Čiviću, direktoru SOS Dječijeg sela Gračanica. Okupljeni mališani dočekali su svog novog člana zajednice uz bučno odobravanje.

Orlando je otišao u prave ruke. SOS Dječije selo Gračanica pruža novu porodicu i dom za 110 mališana iz cijele Bosne i Hercegovine, o kojima njihovi biološki roditelji, iz bilo kojeg razloga, ne mogu da se brinu. Selo je izgrađeno na Gaju, zelenom proplanku gdje u 12 kuća SOS mame pružaju stabilnost, sigurnost i brižno porodično okruženje potrebno djeci da izrastu u izrastu u sigurne, samostalne, uspješne i produktivne mlade ljude. U tom će im plemenitom zadatku pomoći i Chevroletov poklon, jednovolumen Orlando, prostran i siguran obiteljski automobil u koji se može udobno smjestiti sedam putnika. Osim djece u Gračanici, Chevrolet će uskoro obradovati i djecu sarajevskog SOS Dječijeg sela.
"Jako smo sretni što imamo priliku pomoći nezavisnoj organizaciji SOS Dječija sela u Bosni i Hercegovini", istaknuo je Jernej Kolbl, direktor Chevroleta za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Sloveniju. "Ovo je prvi od ukupno tri automobila koja poklanjamo u Bosni i Hercegovini i iskreno se nadamo da će ovi automobil biti od velike pomoći djeci i svim članovima Dječijeg sela u njihovom svakodnevnim aktivnostima."
"SOS Dječija sela BiH su svakodnevno usmjerena na podršku djeci, pružanju brige, ljubavi i sigurnosti u porodičnom okruženju, te na izgradnju njihove bolje budućnosti. Sretni smo da nam su nam se na tom putu pridružili Chevrolet i Grand Auto koji će donacijom automobila za gračaničko SOS Dječije selo u značajnoj mjeri doprinijeti mobilnosti naših 12 SOS porodica i učiniti njihovu svakodnevnicu lakšom i boljom. Ovakav vid naše suradnje i Chevroletova aktivna podrška su najbolji primjer za našu zajednicu kako svi zajedno trebamo djelovati i dijeliti odgovornost i brigu za odrastanje i budućnost djece", izjavio je Čivić u ime SOS Dječijeg sela Gračanica dok su djeca uživala u rođendanskoj torti i organiziranim društvenim igrama.