{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Chevrolet Aveo i Orlando najsigurniji u Evropi

S
24.8.2011. u 16:55
0
6
Chevrolet Aveo i Orlando najsigurniji u Evropi
0
Chevrolet Aveo i Orlando najsigurniji u Evropi
Aveo
Novi Chevrolet Aveo u hatchback-izvedbi i porodični jednovolumen Orlando sa sedam sjedala dobili su najbolju ocjenu od pet zvjezdica za sigurnost od European New Car Assessment Programa (EuroNCAP), koji je danas objavio svoje rezultate.
Prema EuroNCAP-u, Chevrolet Aveo hatchback sakupio je 85 od ukupno 100 bodova, što ga svrstava među najbolje u segmentu. I Chevroletov porodični jednovolumen Orlando također je dobio najbolju ocjenu od EuroNCAP-a, osvojivši 80 od 100 bodova.
U ključnim stavkama zaštite odraslih putnika i djece, Chevroletov novi mali automobil, Aveo, sakupio je ukupno 95% (odrasli) i 87% (djeca) maksimalnog broja bodova. Chevrolet Orlando je također dobio 95% bodova za zaštitu odraslih putnika, a 79% za zaštitu djece u kabini.

"Porodični jednovolumen Orlando i novi Aveo u hatchback-izvedbi pružaju zaista visok nivo sigurnosti", rekao je Wayne Brannon, predsjednik i izvršni direktor Chevroleta Evropa.

Orlando
Orlando

"Sigurnost nam je iznimno važna i posebno nam je drago vidjeti da su oba ova vozila dobila najviše ocjene u europskom testiranju."

Aveo je standardno opremljen sa šest zračnih jastuka koji su povezani sa senzorima i dijagnostičkim modulima integriranim u središnji dio automobila. Također dolazi s nosačima za pričvršćivanje dječjeg sjedala. Među aktivnim sigurnosnim sistemima ovog automobila su elektroniska kontrola stabilnosti, kontrola vuče, četverokanalni ABS s pomoći pri kočenju te elektronska raspodjela sile kočenja. Pomoć pri kretanju na nizbrdici i temopomat s graničnikom brzine također su među standardnim značajkama Avea.

I Orlando standardno dolazi sa šest zračnih jastuka i ISOFIX nosačima za montažu dječjih sjedala. Senzorska tehnologija korištena kod ovog porodičnog jednovolumena osigurava da se vrata automatski otključavaju u slučaju udarca. ABS, kontrola vuče, elektronska raspodjela sile kočenja, pomoć pri kočenju i elektronska kontrola stabilnosti također su standardne značajke kod svih modela. Orlandova sigurnosna arhitektura temeljena je na onoj Chevroletove limuzine Cruze, koji je također dobio pet zvjezdica za sigurnost od EuroNCAP-a.

Chevrolet Orlando se prodaje u Evropi od početka 2011. godine, dok je Aveo stigao na evropsko tržište u proljeće 2011. Ova su dva vozila dio vala predstavljanja novih automobila u 2011. godini u kojoj Chevrolet slavi stogodišnjicu svojeg postojanja. Ostali noviteti za Evropu su nova Captiva, Cruze hatchback, Camaro kupe i kabriolet, Corvette Grand Sport i Chevroletov višestruko nagrađivani električni automobil s mogućnošću produženog dosega – Volt.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: