Offroad takmičenje
49

CFMOTO na ATV takmičenju u Vogošći: Za ekstremne ili lagane vožnje

Klix.ba
(Foto: E. Z./Klix.ba)
U organizaciji ATV Cross kluba Vogošća proteklog vikenda održano je atraktivno takmičenje u terenskoj vožnji ATV vozilima koje je privuklo veliki broj učesnika iz čak devet zemalja.

U subotu je uspješno okončan ATV susret Sarajevo Extreme koji je okupio čak 100 učesnika iz 9 država. Organizator ATV Cross klub Vogošća se i ovaj put istakao odličnom organizacijom i atraktivnim trasama vožnji koje su bile podjeljene na vrlo zahtjevnu Extreme vožnju i dosta lakšu Panorama vožnju za učesnike koji su ipak više željeli uživati u prirodi i lijepim pogledima.

Uz zahvalnost na ukazanom povjerenju brojnim učesnicima koji su doputovali u Vogošću, sponzor takmičenja CFMOTO dodijelio je i nagradu za najbolji "uphill" koju su podijelile ekipe iz Rumunije Caran Sebes i Srbije ATV klub Gornji Milanovac.

ATV klub Vogošća je ove susrete održao uz pomoć pokrovitelja manifestacije, i to Turističke zajednice KS, Općine Vogošća, JU KSC Vogošća, BH Telecomu i kompaniji CFMOTO.

Upravo je marka CFMOTO koja bilježi sve vežu prisutnost i popularnost na tržištu motocikala i ATV vozila bila jedan od aktivnih učesnika ovogodišnjih ATV susreta, gdje su ujedno demonstirali mogućnosti cijele game svojih ATV modela. Kompanija CFMOTO, osnovana je 1989. godine, te razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozila, UTV i SSV vozila, motocikla i skutera, kao i prateće opreme.

Na ATV susretima u Vogošći CFMOTO je predstavio svoju bogatu ponudu ATV vozila, gdje se posebno isticao model CFORCE 1000XC EPS koji je vozilo za prave ljubitelje uzbudljive avanture, te zahvaljujući moćnom motoru od 963 ccm i selektivnom 2WD/4WD pogonu uz blokadu prednjeg diferencijala i automatsku blokadu zadnjeg diferencijala nudi sjajnu kombinaciju performansi, funkcionalnosti i estetike. Uz takve performanse CFORCE 1000XC EPS dostupan je od 24.623 KM.

Foto: E. Z./Klix.ba
Foto: E. Z./Klix.ba

Posebnu pažnju privukao je i model ZFORCE 1000 SPORT EPS sa kabinom i šasijom izrađenom od čvrstog ali laganog Hrom-molibdena. Pokreće ga savremen benzinski agregat pod kontrolom BOSCH elektronike i Ride by Wire upravljanja leptirom gasa. U ovoj formi ZFORCE nudi raspodjelu snage i kontrolu upravljanja po mjeri pravih sportskih vozila po cijeni od 32.251 KM.

Foto: E. Z./Klix.ba
Foto: E. Z./Klix.ba

Vrlo raznovrsnu ponudu ATV, SSV i UTV terenskih vozila izuzetnih voznih mogućnosti CFMOTO ima i u našoj zemlji, te zavisno od sposobnosti i želja vozača nude ulaz u svijet ATV offroad avantura već od nekih 12.000 KM.