Užitak u vožnji
103

Carlexov Mercedes Sprinter je luksuzni ured na točkovima

Klix.ba
Kompanija Carlex Design, koja je poznata po uređivanju unutrašnjosti, svoju pažnju je posvetila Mercedesovom kombiju Sprinter, koji je pretvorila u luksuzni ured na točkovima, odnosno na cesti.

Carlex Design Mercedes Sprinter Jet Van se mehanički ne razlikuje od "običnog" Sprintera, ali je Carlex eksterijer unaprijedio body kitom i zlatnim naplacima. Sav posao se odnosi na unutrašnjost, što je bio i osnovni cilj. Odabrana je tamna tema, a korištena je kombinacija kože i Alcantare u crnoj i sivoj boji. Tu je i žuti konac, detalji od drveta, kao i držači čaša optočeni 24-karatnim zlatom. U unutrašnjosti se nalazi i minibar, koji je također ukrašen zlatom, kao i detalji na bočnim panelima.

Kada je riječ o tehnologiji, kombi je dobio dva 3D ekrana, jedan od 40 inča, dok je drugi 21-inčni ekran. Oni mogu prikazivati ono što snimaju kamere u unutrašnjosti i izvan kombija. Putnicima su na raspolaganju i 10-inčni tableti koji omogućavaju upravljanje gotovo svime u unutrašnjosti, od klima uređaja, preko zavjesa na prozorima, audio sistema, LED osvjetljenja, pa do sjedišta.

Cijena ovog luksuznog kombija još uvijek nije poznata.