Žuto-crna kombinacija
39

Bugattijev Type 55 Super Sport "ponovo rođen" u formi Chirona

D. B.
Svi Bugattijevi modeli su posebni, no neki su čak i više od toga. To se definitivno može reći za onvi Chiron Super Sport, koji odaje počast modelu Type 55 Super Sport.

Automobil nosi oznaku "55 1 of 1" odaje počast originalnom modelu Super Sport i krasi ga dvobojna šema koja je prvi put uvedena s modelom Type 55 by Jean Bugatti. Kompanija je navela da Chiron nosi crnu i žutu kombinaciju koju je volio Ettore Bugatti.

Retro inspirisani detalji se tu ne završavaju jer model ima i crnu centralnu liniju po uzoru na Type 55, a tu je i ručno naneseni nestajući "55" uzorak koji se proteže blatobranima do prednjih svjetala.

"Iz daljine, uzorak '55' osigurava da se blatobrani čine crnim, baš kao na originalnom automobilu", izjavio je Jascha Straub, menadžer Sur Mesure and Individualization odjela u Bugattiju.

Na prednjem dijelu je crni okvir rešetke, dok je Chiron dobio i crne desetokrake felge sa žutim EB amblemima. Stražnje krilo je također lakirano u dvije boje te sadrži natpis "55 1 of 1".

Ista šema boja se nastavlja i u unutrašnjosti, koja je presvučena kombinacijom kože i Alcantare. Najviše pažnje privlači nestajući "55" motiv koji počinje na vratima i nastavlja se na armaturnu ploču. Tu su također karbonski detalji, izvezeni nasloni za glavu te specijalne pločice na pragovima s potpisom Jeana Bugattija.

Automobil pokreće 8,0-litarski W16 quad-turbo motor, koji razvija 1.600 KS i 1.600 Nm obrtnog momenta, a uparen je sa sedmostepenim mjenjačem s dvostrukim kvačilom i pogonom na sva četiri točka. maksimalna brzina iznosi 440 km/h.