Apsolutni unikat
41

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse inspirisan je Transformersima

D. B.
Bugatti mnogo ulaže u svoj imidž visoko sofisticirane kompanije, no Veyeron Grand Sport Vitesse prikazan na fotografijama, koji je inspirisan serijalom "Transformer", dokaz je da ipak ispunjava i pomalo čudne želje svojih kupaca, čak i kad u prilično djetinjaste.

Automobil je jedan od svega 92 proizvedena primjerka modela Veyron Grand Sport Vitesse, tako da je jasno da je izuzetno rijedak čak i bez svojih unikatnih detalja. Pokreće ga W16 motor iz modela Veyron Super Sport, koji razvija 1.200 KS i omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za 2,5 sekundi prije nego dostigne maksimalnu brzinu od 410 km/h. Upravo ta brzina ga je učinila najbržim roadsterom na svijetu u to vrijeme. Kako bi osigurali da se automobil može nositi s ogromnom snagom, Bugattijevi inženjeri su ojačali šasiju.

Osoba koja je kupila automobil 2014. godine željela ga je dodatno istaknuti i dati mu lični potpis, tako da je ukrašen "mozaikom" inspirisanim filmovima iz franšize "Transformer". Jedan od ukrasa je simbol Autobota na haubi. Međutim, ovaj simbol se pojavljuje i u unutrašnjosti, preciznije između sjedišta. Prvi vlasnik je prodao automobil 2016. godine nakon što je prešao svega 568 kilometara, a potom se Bugatti ponovo našao na tržištu 2018. godine s pređenih 840 km.

Sada je ponovo došlo vrijeme za prodaju, a automobil je dosad prešao 5.200 km. U oglasu je navedeno da je dio Passport Tranquilite programa, koji donosi pretplatu na servise i vrijedi do decembra ove godine.

Bugatti se trenutno nalazi u Madridu, a novog vlasnika će dobiti na aukciji koja se održava od 1. do 3. maja.