Bugatti razmišlja o proizvodnji električnog automobila

Klix.ba
15.3.2019. u 10:02
12
10
Bugatti razmišlja o proizvodnji električnog automobila
12
Bugatti razmišlja o proizvodnji električnog automobila
Kompanija Bugatti bi mogla ući u novi segment te ponuditi kupcima i električni automobil.
To je tokom Sajma automobila u Ženevi nagovijestio šef Bugattija Stephan Winkelmann u razgovoru za Automotive News Europe nakon predstavljanja modela La Voiture Noire, najskupljeg automobila na svijetu koji košta 18,9 miliona dolara.

Winkelmann je kazao da bi nakon razvoja niza sve bržih automobila s visokim cijenama naredni projekt za Bugatti mogao biti nešto potpuno drugačije. On je tu mislio na elektrifikaciju, a ne na hibridni sistem koji su u svojim vozilima na ženevskom sajmu predstavili brojni drugi proizvođači luksuznih sportskih automobila.

"Napravit ćemo električni automobil s baterijom. Postoji balans između performansi i udobnosti, a važna je i svakodnevna iskoristivost. To je ono što ja vidim", rekao je Winkelmann.

Ovo je možda čudan pravac za kompaniju, ali svakako ima smisla. Prosječan vlasnik Bugattija ima 42 automobila od kojih su dva Bugattijeva. Možda je Bugatti shvatio da većina kupaca zapravo ne koristi svoje automobile. Nakon proizvodnje najbržih i najskupljih automobila sljedeći izazov bi mogao biti najbolji automobil koji bi se svakodnevno mogao koristiti. Namjera kompanije je da proizvede udoban, luksuzan svakodnevni automobil te da omogući postojećim kupcima hiperautomobila da uživaju barem u nečemu što Bugatti ima za ponuditi na dnevnoj bazi.

Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: