Košta 5 miliona eura
9

Bugatti pokazao nekoliko od bezbroj mogućnosti personalizacije modela Divo

E. L.
Bugatti će ultrasportski model Divo napraviti u samo 40 primjeraka, a s bezbrojnim mogućnostima personalizacije vrlo je vjerovatno da će svaki od njih biti jedinstven.

Bugatti je Divo publici premijerno predstavio prije dvije godine, a francuska automobilska kompanija pod okriljem VW-a će ultrasportski dvosjed koji je nastao na osnovici Chirona proizvesti u samo 40 primjeraka.

Divo košta pet miliona eura i svi primjerci su već odavno rasprodani, a Bugatti je za vlasnike čudesnog automobila (čija isporuka još nije počela) pripremio bezbrojne mogućnosti personalizacije, što sugeriše da će svaki od 40 primjeraka biti drugačiji.

Fotografije otkrivaju tek nekoliko prijedloga iz Bugattija, a vlasnici koji žele jedinstven Divo provest će po pet sati u sjedištu kompanije u Molsheimu gdje će zajedno s dizajnerima birati boje i detalje na karoseriji, boje i materijale u kabini, detalje na felgama... Ostavljena im je i mogućnost da svoj Divo ukrase sopstvenim potpisom, grbom porodice, zastavom zemlje iz koje dolaze...

Realizacija ideje traje po nekoliko mjeseci i nije uključena u spomenutih pet miliona eura, a vrijedi podsjetiti da Divo u svakoj mogućoj i nemogućoj kombinaciji boja pokreće jedinstven 8-litarski 16-cilindarski motor koji uz asistenciju četiri turbopunjača razvija 1.500 KS i 1.600 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 2,4 sekunde i 380 km/h.