Iz 1980. godine
0

Bonov stari Mercedes-Benz 450 SEL ide na aukciju

D. B.
Mercedes-Benz 450 SEL, koji je pripadao pjevaču grupe U2, bit će prodan na aukciji.

Poznati bend U2 je debitovao na međunarodnoj sceni sa svojim albumom "Boy" u oktobru 1980. godine, a potom su uslijedile prve turneje kontinentalnom Evropom i SAD-om. Ti prvi nastupi uživo su predstavili svijetu talente Adama Claytona, Larryja Mullena Juniora, Edgea i Bona, a kako bi proslavio prvi veliki uspjeh, Bono je kupio prelijepi Mercedes-Benz 450 SEL proizveden 1980. godine.

Dok eksterijerom izgleda kao standardni SEL iz svoje ere, unutrašnjost privlači mnogo više pažnje zahvaljujući sjedištima, panelima na vratimai drugim detaljima. Automobil je pripadao Bonu, ali su naredni vlasnici vršili neke promjene uključujući kombinaciju boja unutrašnjosti.

Kao što se vidi na fotografijama, automobil nije u idelnom stanju jer njegova unutrašnjost pokazuje znakove korištenja.

Bono je ugradio preofesionalni audio sistem odmah nakon kupovine automobila, a ovaj sistem uključuje nekoliko pojačala u prtljažniku, DC changer i drugo. Također, tu je i dodatni aparat za gašenje požara.

Eksterijer je u originalnom stanju, ali kao unutrašnjost, također nije u idealnom stanju. Poneki dio nedostaje, uključujući donju rešetku hladnjaka, kao i mali dio na glavnom dijelu.

Karoserija je u relativno dobrom stanju za automobil star 41 godinu, ali ponegdje ima hrđe.

Automobil će biti prodan na aukciji 18. jula.