Ekskluzivni modeli
34

BMW predstavio Seriju 1 i Seriju 2 Gran Coupe Edition ColorVision

D. B.
U namjeri da svoje ulazne modele učini atraktivnijim, BMW je predstavio Edition ColorVision modele Serije 1 hatchback i Serije 2 Gran Coupe.

Edition Colorvision modeli uključuju vizuelne i dizajnerske ekskluzive, kako izvana tako i u unutrašnjosti, kao i detalje fokusirane na performanse.

Pomenuti modeli se mogu dobiti u osam metalik boja karoserije, a BMW Individual boje se mogu naručiti kao opcija uključujući mat Frozen Pure metalik sivu. Kupcima su dostupne i boje iz palete 50 BMW M, a ističu se Dakar žuta, Daytona ljubičasta i Macao plava.

U unutrašnjosti su M Sport sjedišta presvučena dvobojnom Dakota kožom, a mogu se dobiti i u kombinacijama boja crna/Magma crvena i crna/bijela. Edition oznaka krasi sjedišta, a u unutrašnjosti je još M kožom presvučeni upravljač, M papučice od nehrđajučeg čelika, M naslon za nogu vozača, kao i strop u boji antracita. Ambijentalno osvjetljenje i specijalne patosnice kompletiraju promjene unutrašnjosti.

Kompletna ponuda motora je dostupna za modele Edition ColorVision, a izuzetak je BMW 128ti.

Specijalni modeli su bazirani na M Sport verzijama Serije 1 i Serije 2 Gran Coupe, što znači i da su fokusirani na performanse te da imaju agresivniji izgled eksterijera. To podrazumijeva veliki trodjelni usisnik zraka naprijed, tamni difuzor i vertikalno posložene zračne otvore, set 18-inčnih M laganih felgi s "Y" krakovima u kombinaciji crne i srebrene boje.

Prodaja počinje u julu.

Vezani članci