Tvrđava na četiri točka
0

FOTO / Blindirani div od 373 hiljade eura

Sarajevo-x.com
Pokretna tvrđava može podnijeti rafal, posjeduje vlastiti zabavni sistem, bar i toliko je velik da popularni Hummer pored njega izgleda kao obična igračka.

"Knight XV" na glasu je kao najluksuznije blindirano vozilo na svijetu i predstavlja idealan izbor za one koji žele kombinovati sigurnost i komfor. Vozilo je dugo preko šest metara i za skoro metar je duže od Hummera.

Kompanija koja je proizvela blindiranog diva tvrdi da bilježi odličnu prodaju uprkos cijeni od 373 hiljade eura, koja nakon nadogradnji može narasti do 763 hiljade eura.

"Mislim da smo stvorili potpuno novi proizvod na tržištu luksuznih blindiranih vozila. I pored teškog ekonomskog stanja, bilježimo odlične prodajne rezultate. To je rezultat jedinstvene ponude kombinovane sa činjenicom da nijedno drugo vozilo na tržištu ne nudi sigurnosti, luksuz i performanse poput 'Knighta XV'", rekao je William Maizlin, predsjednik kompanije "Conquest Vehicles".

Unutrašnjost vozila opremljena je 26-inčnim LCD ekranom, X-BOXom 360 ili Playstationom, a ima čak i šank.

Sigurnost putnika garantuje sistem koji im omogućava da pričaju sa ljudima izvan vozila bez otvaranja vrata ili spuštanja stakala.

Spoljašnjost je obložena čelikom i aluminijem koji može zadržati rafal, a staklo između vozača i putnike ne može probiti ni metak iz Magnuma 44.

Vozilo je pogonjeno sa 6.8-litarskim V10 Fordovim motorom koji proizvodi 400 KS i dostiže maksimalnu brzinu od 160 km/h.