Bertha Benz: Putovanje koje je izmijenilo sve

Klix.ba
8.3.2019. u 12:15
19
13
Bertha Benz: Putovanje koje je izmijenilo sve
19
Bertha Benz: Putovanje koje je izmijenilo sve
Mercedesova zvijezda danas osvjetljava ženu bez koje kompanija možda nikada ne bi postojala u ovom obliku: Bertha Benz.
Kako bi obilježili njen 170. rođendan 3.maja, Mercedes-Benz obilježava Berthino historijsko putovanje u kinematografskom kvalitetu, ohrabrujući tako muškarce i žene širom svijeta da ostanu vjerni svojim vizijama, da budu hrabri i sigurni u sebe. Film “Bertha Benz: the journey that changed everything" je posvećen svim ženama i muškarcima sa idejom da ih inspiriše za Međunarodni dan žena koji se proslavlja 8. marta.

"Za moj tim je bilo od izuzetne važnosti da se Berthu Benz prikaže kao jaku ženu i vanvremenski uzor” objašnjava Bettina Fetzer, potpredsjednik marketing odeljenja Mercedes-Benz Cars. "Bertha je bila pionir i naš prvi test vozač. Uvijek pronalazim inspiraciju u njenoj hrabrosti i volji da nastavi naprijed i u teškim situacijama. Ovim filmom želimo da motivišemo ljude da u sopstvenim životima prate sličan pozitivan, praktičan pristup i da se suoče sa problemima puni samopouzdanja."

Kako bi privukla pažnju javnosti na izume njenog muža Karla, Bertha Benz je prije više od 130 godina donijela odluku da obavi prvo dugo putovanje od oko 100 kilometara do Pforzheima. Ova odluka je danas podjednako značajna, jer vizije, odlučnost i vjera u sebe i dalje predstavljaju značajan faktor uspjeha u današnjem svijetu mobilnosti. To čini Berthu Benz najboljim uzorom za današnje pionire u svim oblastima života.

"Uvijek je bila odvažnija od mene," govorio je Karl Benz za svoju suprugu. Kao izumitelj automobila, on je doveo do revolucije u mobilnosti u 19. stoljeću. Ovaj uspjeh koji je promijenio svijet bilo bi teško zamisliti bez Berthe Benz, njenog nezaustavljivog optimizma i njene sposobnosti da pronađe pravi put čak i u teškim situacijama. Iako je javnost još uvijek bila skeptična po pitanju novih kočija bez konja koje je pokretala “misteriozna” sila, ona je donijela brzu odluku i krenula na više nego naporno putovanje ka Pforzheimu u pratnji svoja dva sina Eugena i Richarda. Zajedno sa njima u vozilu je bila i čvrsta vjera u izum njenog supruga i u samu sebe.

Ovaj detalj historije Mercedes-Benza je emotivno opisan u kratkom filmu trajanja četiri minute pod nazivom : "Bertha Benz: the journey that changed everything" - u okviru kojeg legendarna prva “pumpna” stanica također igra svoju ulogu. Vodeća Evropska marketinška agencija Antoni Garage je odgovorna za produkciju ovog filma. Firma koja je izvela ovu produkciju je Anorak Film. Režiser je Sebastian Strasser dok je Alice Bottaro bila kreativni direktor određen od kompanije Antoni.

Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: