NASCAR
0

Bayne najmlađi pobjednik utrke Daytona 500

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Dan nakon proslavljenog 20. rođendana Trevor Bayne ispisao je novo poglavlje u historijskoj knjizi američkog automotosporta.

Naime, postao je najmlađi pobjednik prestižne NASCAR utrke Daytona 500. Prethodni najmlađi pobjednik utrke bio je Jeff Gordon koji je u trenutku trijumfa 1997. godine imao 25 godina i 196 dana.

Na stazi u Daytona Beachu vodstvo se tokom utrke promijenilo u 74 navrata, a na vrhu poretka su u jednom trenutku bila 22 različita vozača. No, na kraju je slavio mladi Bayne iz najstarije NASCAR ekipe Wood Brothers Racinga, koji je tako postao jedini vozač kojem je uspjelo slaviti na Daytoni 500 u prvom nastupu (isključujući inauguralno izdanje 1959.).

"Ovo je ludo, ne znam šta bih rekao. Osjećam skoro kao da nisam ovo zaslužio jer ima toliko momaka ovdje koji su ovo pokušavali napraviti tako dugo", komentirao je Bayne, koji je trijumfovao ispred Carla Edwardsa (Roush Fenway Racing) i Davida Gillilanda (Front Row Motorsport). Kažimo i da je bivši vozač F1 tima Williamsa i McLarena Juan Pablo Montoya završio šesti.