|

Automobili ove boje su bili najtraženiji u protekloj godini: Jeste li iznenađeni?

Automobili ove boje su bili najtraženiji u protekloj godini: Jeste li iznenađeni?
5
D
V. T.
21.1.2020. u 15:59
15
komentara
5

dijeljenja
Automobili ove boje su bili najtraženiji u protekloj godini: Jeste li iznenađeni? Ilustracija: Shutterstock
Iako je izbor automobila velik, jedna boja se izdvojila kao posebno popularna prošle godine.
Prema podacima proizvođača i prodavača automobila napravljena je lista najtraženijih boja automobila u 2019. godini. Pokazalo se da je na vrhu ostala boja koja je i prošle godine bila najpopularnija, piše TopGear.

Naime, već drugu godinu zaredom u Velikoj Britaniji najprodavaniji su automobili sive boje. Čak četvrtina prodanih vozila bila je ove boje.

Crna i bijela boja zauzele su drugo i treće mjesto, a čak 60 posto automobila prodano je u ove tri boje koje su prve na listi.

Na četvrtom mjestu našli su se automobili plave boje.

Ipak, za to što dominiraju monokromatske boje nisu krivi samo kupci, nego i proizvođači automobila, koji često ne daju mnogo izbora. Na primjer, BMW serije 7 dostupan je u 12 boja – od kojih je devet varijacija bijele, sive i crne boje, ali ovaj automobil nije jedinstven slučaj.

Žuta boja se prošle godine popela na 10. mjesto, na kojem je zamijenila bež, a prodaja automobila tirkizne boje skočila je za 29,3 posto. Srebrna je najnepopularnija u posljednjih 20 godina, a crvena, narančasta i zelena su i dalje među prvih 10 najtraženijih boja.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...