{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO+VIDEO
/
Automobil Lamina prelazi 940 km sa 3,8 litara goriva

16.4.2012. u 11:00
14
11
Automobil Lamina prelazi 940 km sa 3,8 litara goriva
14
Automobil nazvan Lamina je dizajnirao tim inžinjera iz Californije za ovogodišnji Shell Eco-marathon koji će se održati u Hosutonu u Texasu. On može preći čak 940 km sa samo 3,8 litara goriva. Jedina mana mu je to što ima mjesta samo za vozača, objavio je Daily Mail.
Lamina će se takmičiti u kategoriji prototipa. Pokreće je modificirani Hondin generator, a može dostići brzinu od 40 km/h. Vozačica Ann Peters je rekla da je cilj bio kombinovati elegantan aerodinamičan oblik i ergonomski dizajn kako bi se smanjila težina.

"Dizajn smo započeli pomoću 3D CAD modela koristeći se SolidWorks softverom. Nakon toga smo načinili neke izmjene, a na kraju se pristupilo proizvodnji u Cal Poly kampusu za studente. Na Shell Eco-marathonu će biti predstavljeno 113 vozila koja će se takmičiti u dvije kategorije, a to su prototip i urbani koncept.

Timovi su mogli koristiti ili motor sa unutrašnjim sagorijevanjem ili e-mobility izvore energije, koji uključuju dizel, benzin, etanol, FAME, solarnu, hidrogensku i električnu energiju.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: