Futuristički snimak
12

Automobil budućnosti: Hoće li ovako izgledati leteći Ferrari

V. T.
Leteći automobil budućnosti neodoljivo podsjeća na Ferrarijev model kojim su osvojene dvije titule Svjetskog prvenstva Formule 1.

Neke stvari koje se tiču budućnosti Ferrarija već su poznate – vidjet ćemo još hibrida, počevši sa SF90 ove godine, a 2022. očekuje se njihov SUV model, koji će se zvati Purosangue. Ipak, oni još nisu počeli raditi na letećim vozilima, iako se model sličan njihovom pojavio kao prototip letećeg automobila. Prema neslužbenom izvoru, ovaj leteći dron imat će V12 agregat i tri propelera, piše TopGear.

Naime, talijanski studio Lazzarini Design objavio je na svom kanalu na YouTubeu futuristički videosnimak letećeg automobila, koji je nazvan FD-One.

Ovaj potencijalno trkaći automobil ima tri propelera i inspirisan je modelima iz pedesetih godina 20. stoljeća – veoma je sličan Ferrariju 500, trkaćem automobilu Formule 2, s kojim je Alberto Ascari osvojio svoje prve dvije titule Svjetskog prvenstva Formule 1, 1952. i 1953. godine.

Leteći automobil FD-One trebao bi imati tri koaksijalna električna propelera koja pokreće V12 motor s tri odvojena akumulatora.

Iz kompanije Lazzarini tvrde da je ovo vozilo malo duže od sedam metara i lakše od 1.000 kilograma, kao i da može dostići brzinu od 500 kilometara na sat, zbog čega otvorena pilotska kabina nije baš najbolje rješenje.

Lazzarini trenutno traži investitore koji su spremni uložiti u izgradnju ovog prototipa.