|

Autobest nagrada za Hyundai i10

Autobest nagrada za Hyundai i10
0
Klix.ba
13.12.2013. u 19:45
0
komentara
0

dijeljenja
Autobest nagrada za Hyundai i10
Trinaseto po redu takmičenje za najbolje vozilo na tržištu Centralne i Istočne Evrope, donijelo je još jednu prestižnu nagradu “AUTOBEST 2014.” za Hyundai, ovaj put za novu generaciju i10. Drugi put u protekle tri godine ova nagrada ide u ruke Hyundaija, a 2012. godine nagradu je osvojila Elantra.
Dan Vardie, Predsjednik stručnog žiria je prokomentarisao: “ Nova generacija i10 je sigurni pobjednik, ona nudi kupcu velikodušni prostor i visoko kvalitetno vozilo. Isto vozilo je testirano od strane žirija u blizini Beograda, te je pokazalo izvanredne rezulltate u testu upravljivosti za tako malo vozilo.”

Zamjenik glavnog predsjednika i COO u Hyundai Motor Europa, Allan Rushford je istakao da je nova generacija i10 perfektan primjer strategije regionalizacije proizvoda-pravo vozilo za pravu regiju. Ova nagrada je dokaz Hyundaiu da su ponovno uspijeli u svojoj nakani da proizvedu vozilo koje će biti iznad kupčevih očekivanja. Upravo sa ovim vozilom Hyundai ima intenciju da zadrži 3,5 % tržišnog učešća u Europi u 2014. godini.

U septembru po prvi put počela je proizvodnja nove generacije i10 u Turskoj fabrici, a njoj je prethodilo investiranje preko 500 miliona eura, što je povećalo godišnji kapacitet proizvodnje na 200.000 jedinica. Turska i češka fabrika zajedno imaju proizvodni kapacitet od 500.000 jedinica. Od 2014. godine, 90 % svih Hyundai modela prodanih u Evropi biti će proizvedeno u regiji.

AUTOBEST jedna je od najprestižnijih nagrada i prilikom odabira najboljeg vozila u obzir se uzima kiterij od 13 tački uključujući cijenu, dizajn, specifikacije i servisiranje istog. Žiri je kompletiran od strane 15 najrespektabilnijih auto novinara sa emergirajućih tršišta, uključujući Poljsku, Češku republiku, Mađarsku, Tursku i Rusiju.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.