{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Audijev šef dizajna želi rivala BMW-ovoj Seriji 8

Klix.ba
2.1.2018. u 08:15
119
22
Audijev šef dizajna želi rivala BMW-ovoj Seriji 8
119
Audijev šef dizajna želi rivala BMW-ovoj Seriji 8
Koncept Prologue
Šef dizajna u kompaniji Audi Marc Lichte želi da njemački gigant proizvede luksuzni coupe koji će biti rival BMW-ovoj Seriji 8, ali ne vjeruje da je potražnja na tržištu dovoljna kako bi opravdala takav model.
"Sviđa mi se oblik dvovratnog coupea, ali je istina da je prodaja mnogo slabija u odnosu na četverovratne modele. Međutim, ko zna šta će se dogoditi u budućnosti, imamo mnogo ideja koje vode utom pravcu",izjavio je Lichte.

Sektor luksuznih coupea je privukao pažnju nakon najave dolaska BMW-ove Serije 8, koja će biti rival Mercedesovoj S-Klasi Coupe, kao i novom Polestaru 1, koji će biti prvi model novog podbrenda kompanije Volvo.

Audi je svoju pažnju usmjerio dalje od dvovratnih modela u proteklih nekoliko godina, ali koncept Prologue predstavljen na Sajmu automobila u Los Angelesu 2014. godine je nagovijestio kako bi mogao izgledati coupe iz Ingolstadta.

Koncept Prologue
Koncept Prologue


Prologue je upravo jedno od prvih Lichteovih dijela u kompaniji, prvobitno je dizajniran kako bi nagovijestio tada novi Audijev dizajnerski jezik, ali bi mogao biti inspiracija za dvovratni A9.

Uprkos rastućoj ponudi luksuznih coupe modela, Audijev dvovratni model vjerovatno neće stići na tržište prije 2019. godine. Lichte je rekao da prednost imaju A6, potom Q8, a onda i modeli A1 te Q3.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: