{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Audi Twin Cup: Servis na svjetskom nivou

3.10.2013. u 09:44
0
0
Audi Twin Cup: Servis na svjetskom nivou
0
Audi Twin Cup: Servis na svjetskom nivou
Tehnički Know-How i konsekvetna orijentacija ka zadovoljstvu kupca je u središtu: Audi servisni tehničari i servisni savjetnici iz 40 zemalja su na internacionalnom finalnom takmičenju Audi Twin Cup krenuli na start. Ukupno 73 tima su u Barceloni na Audi svjetskom prvenstvu svoja servisna znanja i iskustva stavili na iskušenje. Najuvjerljivija je bila ekipa iz Južne Koreje, koja je ove godine odnijela Twin Cup pokal kući.
"Uprkos konstantnom tehničkom i tehnološkom napretku, servis je i ostat će poslovanje koje živi od ljudi. Iza svakog izvrsno obavljenog posla u servisnoj radionici stoje angažovani saradnici pred koje se postavljaju visoki zahtjevi", izjavio je Bernd Hoffmann, rukovodilac sektora Postprodaje/originalni dijelovi Audi AG-a. Hoffmann je u subotu uvečer pobjedničkom timu svjetskog finalnog takmičenja Audi Twin Cupa predao pokal: "Našim servisnim svjetskim prvenstvom podstičemo veoma važno zajedničko djelovanje tehničkog učinka i servisnog savjetovanja kod Audi partnera. Navedeno činimo s uspjehom, s obzirom na to da bilježimo kontinuiran rast zadovoljstva naših kupaca servisnim uslugama koje pružamo širom svijeta".

Kod Audi Twin Cupa timovi u kategoriji Tehnika i kategoriji Servis svoja znanja i vještine dokazuju kroz različite teoretske i stručne zadatke, kod kojih se jednako vrednuju učinak i način ličnog ophođenja sa kupcem, kao i diagnosticiranje grešaka i popravka vozila prema uputama proizvođača. Ključnu i odlučujuću ulogu čini sinergetsko, zajedničko dijelovanje servisnih tehničara i servisnih savjetnika koji samo kao tim mogu postići najbolji rezultat. Timovi koji pružaju kontinuiran timski učinak su u stanju savladati postavljene zadatke i dokazati se na Audi Twin Cup svjetskom prvenstvu.

Ove godine su 73 tima iz svih krajeva svijeta doputovala u katalonsku metropolu kako bi učestvovali na svjetskom prvenstvu Audi Twin Cup. Prije toga se svaki tim na državnim prvenstvima kvalifikovao i među ukupno 2.800 timova izborio učešće na svjetskom finalnom takmičenju.

Na kraju je tim iz Južne Koreje osvojio Servisno svjetsko prvenstvo. Drugo mjesto zauzeli su servisni tehničari i servisni savjetnici iz Rumunije, praćeni timom SAD-a.Tim koji je predstavljao Bosnu i Hercegovinu u kategoriji Servis, Audi Centar Banja Luka, osvojio je 15. mjesto, dok je tim koji je branio državne boje u kategoriji Tehnika, Inter Auto iz Tuzle, osvojio 19. mjesto.

"Naši saradnici su pokazali odlično znanje i vještine te postigli natprosječan rezultat ostavivši "velike" zemlje poput Španije, Italije i Velike Britanije daleko iza sebe. Mjereći se sa zemljama regije slobodno možemo reći da naši servisni savjetnici i servisni tehničari spadaju u najbolje. Audi Twin Cup je jedinstveno takmičenje ove vrste na svijetu. Ono ne predstavlja samo spremnost naših saradnika da se dokažu na internacionalnom nivou, već i priliku za sticanje novih znanja. Naravno, motivacioni element ovakvog vrhunskog događaja se ne smije izostaviti, kao ni činjenica da takmičari imaju priliku upoznati kojege iz cijelog svijeta, koji obavljaju isti posao, a koje veže jedna zajednička stvar – Audi Top Servis", istakao je Nermin Makota iz spoljne službe Audi servisa importera ASA AUTA iz Sarajeva.

Internacionalno finale Audi Twin Cup se održava jednom godišnje. Prvi put su učešće uzeli i timovi iz Maroka, Tunisa, Alžira, Litvanije i Dominikanske Republike.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: