Cijena 198.000 eura
28

Audi Sport predstavio R8 LMS GT4 u redizajniranom izdanju

D. B.
Odjel Audi Sport će redizajnirano i unaprijeđeno izdanje modela R8 LMS GT4 od naredne sezone nuditi privatnim timovima širom svijeta.

Godinu dana nakon predstavljanja redizajniranog modela R8 iz Audijevog odjela u kojem su zaduženi za takmičarske aktivnosti stiže redizajniran i unaprijeđen R8 LMS GT4 koji sa aktuelnom verzijom koja je namijenjena za korištenje na javnim cestama dijeli približno 60 posto komponenti.

Audijev model (s čijim je prethodnim izdanjem nekolicina privatnih timova prošle i ove godine u različitim šampionatima osvojila 17 naslova) i u osvježenom izdanju pokreće centralno smješten 5,2-litarski atmosferski V10 motor koji u skladu s pravilnikom za klasu GT4 razvija 495 konjskih snaga i više od 550 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Za prijenos snage na zadnju osovinu zadužen je trkama prilagođen 7-stepeni automatski mjenjač s dva kvačila. Audi Sport uz R8 LMS GT4 sada nudi i multifunkcionalni upravljač "posuđen" iz modela R8 LMS GT2 na kojem su (pored ostalog) i dva selektora iza kojih se krije po osam programa koji, shodno uslovima na stazi, osiguravaju optimalan učinak sistema za prijanjanje pogonskih točkova i ABS-a.

Za Audi R8 LMS GT4 treba izdvojiti 198.000 eura.