Košta 205.000 dolara
134

Audi RS7 Sportback je najbrži blindirani automobil na svijetu

D. B.
Kompanija AddArmor stoji iza projekta APR RS7 koji predstavlja najbrži blindirani automobil na svijetu.

Radi se zapravo o blindiranom Audiju RS7 Sportback koji košta 205.000 dolara, a koji se može probiti kroz manje prepreke i izdržati izdržati napada manjim oružjem.

Automobil pojeduje B4 zaštitu po evropskim standardima zbog koje je teži u odnosu na standardnu verziju za nešto više od 90 kg. To je postignuto korištenjem polikarbonatnog kompozita umjesto čelične oplate, a iz AddArmora kažu da je 10 puta čvršća od balističkog čelika. Paneli karoserije su ojačani ovim materijalom, a prozori su zamijenjeni višeslojnim mješavinom polikarbonata i balističkog stakla. Ako to nije dovoljno, AddArmor može zaštititi automobil zaštitom koja zadovoljava B7 evropski standard kako bi mogao zaustaviti gotovo sve vrste naoružanja.

APR je tunirao Audijev 4,0-litarski twin-turbo V8 motor koji razvija 760 KS zahvaljujući kojem automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od tri sekunde, dok je maksimalna brzina veća od 320 km/h. To znači da se radi o najbržem blindiranom automobilu na svijetu.

Kompanija moće ugraditi i osljepljujuća svjetla, sonične topove, elektrošokere, raspršivače peper spreja i prednju zaštitu za probijanje prepreka.

Vezani članci