Već u prodaji
21

Audi obilježio 25. godišnjicu RS modela Anniversary paketom

D. B.
Ova godina je bila veoma prometna za RS portfolio Audi Sporta s obzirom na veliki broj novih modela, a neki od njih su RS Q3 Sportback i RS Q8. Kako bi obilježio četvtvrtinu stoljeća od početka svega, od modela RS2 Avant, Audi je predstavio Anniversary Package paket opreme za neke RS modele.

Paket Anniversary Package je dostupan za TT RS Coupe, RS4 Avant, RS5 Coupe, RS5 Sportback, RS6 Avant i RS7 Sportback,a inspirisan je prvim RS modelom koji se pojavio 1994. godine. Karoserija ovih modela može biti lakiran u Nogaro plavu boju u kombinaciji s plavim detaljima od Alcantare u unutrašnjosti. Ako želite neku drugu boju, Audi Sport nudi Glacier bijelu, nardo sivu i Mythos crnu boju.

Mat aluminijski ukrasi su ukombinovani s crnim sjajnim površinama izvana, dok specijalni RS logo ponosno prikazuje broj 25 koji se projektuje na tlo kada otvorite vrata. Vidljiva je i ista oznaka koja ukrašava centralni dio naplataka urađenih u dva tona.

Promjene su prisutne u unutrašnjosti i inspirisane su modelom RS2 Avant. Na patosnicama su Cobal blue detalji od Alcantare, kao i oznaka na upravljaču postavljena na "12 sati". Za TT RS, RS4 i oba RS5 modela, sjedišta s naglašenim bočnim potporama su presvučena Nappa kožom, a njihovi centralni dijelovi Alcantarom.

Sjedišta u većim modelima RS6 i RS7 su presvučena perforiranom Vlacona kožom s plavom sjenom. Broj 25 je također prisutan na nekoliko mjesta.

Audi već prodaje RS 25 Years Anniversary Package u Evropi, a u Njemačkoj košta 9.350 eura za TT RS Coupe, 10.900 za RS4 Avant, RS5 Coupe, RS5 Sportback te 14.500 eura za RS6 Avant i RS7 Sportback.