Audi je novi službeni pokrovitelj MOO-a

Klix.ba
12.1.2013. u 20:24
0
3
Audi je novi službeni pokrovitelj MOO-a
0
Audi je novi službeni pokrovitelj MOO-a
Audi je postao novi dobavljač vozila za Međunarodni Olimpijski odbor; marka s četiri prstena će za potrebe ove organizacije sa sjedištem u Lozani i njene međunarodne događaje obezbjediti više od 40 svojih modela. Novi partneri planiraju i razvoj zajedničkih projekata, između ostalih na temu korporativne odgovornosti.
Kao dio Volkswagen koncerna, Audi je već dugo vremena sponzor Olimpijskih igara, na primjer u Pekingu 2008., a istu ulogu imat će i na Zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju 2014. Osim toga, Audi je oficijelni partner Nacionalnog Olimpijskog odbora Njemačke, Finske, Rusije i Švicarske. „Saradnjom sa MOO-om, kao globalnom top-organizacijom, još više ćemo približiti naš brand međunarodnom sportu “, izjavio je Luca de Meo, član Upravnog odbora Audi AG-a zadužen za marketing i prodaju. „U budućnosti nas očekuje puno velikih zajedničkih projekata.“

U okviru ove značajne saradnje, koja je ugovorena od 1. januara 2013. do kraja 2016.godine, Audi će MOO-u staviti na raspolaganje preko 40 različitih modela: od Audija A1 sve do Audija A8L, kao i hibridnih modela Q5 i A8, ali i podržavati međunarodne događaje poput predstojeće sesije MOO-a u Buenos Airesu.

Generalni direktor MOO-a, Christophe de Kepper: „Međunarodni Olimpijski odbor s ponosom prihvaća saradnju s renomiranim partnerom Audijem. Također nas veoma raduje što ćemo veoma brzo započeti zajedničku inicijativu s temom korporativne odgovornosti.“

Pored MOO-a i pomenutih Nacionalnih Olimpijskih odbora, Audijevi partneri iz svijeta sporta također su i Međunarodna skijaška federacija FIS, te čak 15 nacionalnih timova u alpskom skijanju.

Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: