Domet oko 500 km
9

Audi E-Tron GT će debitovati 2022. godine

Klix.ba
Audi E-Tron Sportback
Audi E-Tron Sportback
Proizvođači automobila sve više pažnje posvećuju električnim vozilima, a kompanije poput Volkswagena, BMW-a i Jaguara su već obećale niz takvih automobila do 2022. godine. Upravo te godine će se pojaviti i potpuno električni sportski automobil Audi E-Tron GT.

Dolazak Audija E-Tron GT je potvrdio član upravnog odbora njemačke kompanije Peter Mertens, koji je kazao da će se automobil pojaviti na tržištu za svega nekoliko godina te da će dijeliti platformu s nadolazećim Porscheom Mission E, ali da će imati mnogo unikatnih elemenata.

Audi E-Tron GT će posuditi neke karakteristike dizajna od novijih konceptnih automobila kao što je Q7, kao i od odlazećeg modela R8 E-Tron te drugih Audijevih starijih konceptnih automobila. Bit će to elegantan četverovratni automobil nalik coupeu, moguće SUV poput E-Tron Sportbacka (prikazan na fotografiji), koji će imati tanka LED svjetla, lukove točkova agresivnijeg izgleda i drugo.

Automobil će biti snažan i ekonomičan kao i Porsche Mission E. Spekuliše se da će snaga Porscheovog modela iznositi 600 KS, a domet 500 km. Audijev model bi trebao imati slične specifikacije, a debitovat će 2022. godine.