U odličnom stanju
21

Audi A4 kabriolet koji je pripadao princezi Diani ponovo ponuđen na prodaju

D. B.
Audi A4 kabriolet koji je nekada pripadao Diani, Princezi od Velsa, traži novog vlasnika.

Radi se o jednom od najfotografisanijih automobila devedesetih godina, a bilo je neobično što članica britanske kraljevske porodice vozi automobil njemačke proizvodnje. Zahvaljujući tome što je Diana posjedovala A4, Audi je udvostručio prodaju ovog modela. Naklonost ka njemačkim automobilima su naslijedila njena djeca.

Princeza je koristila automobil od prve registracije u martu 1994. do jula iste godine kada je vraćen distributeru sa oko 6.500 pređenih kilometara.

Kupio ga je politički komentator, voditelj i autor Campbell Dale te njime krenuo na odmor. Zadržao ga je dvije godine, a potom ga je prodao nekom ko je živio blizu Kesingtonske palače. Kod tog vlasnika je bio 17 godina, nakon čega je prodan 2013. godine te je postao dio privatne kolekcije.

Automobil je do danas prešao oko 35.000 km iako je star 25 godina, a posjeduje urednu servisnu knjigu i svu pripadajuću dokumentaciju.

Audi A4 kabriolet se prodaje po cijeni između 35.000 i 40.000 funti (približno 41.500 - 47.400 eura), a uz njega idu i neke fotografije na kojima je princeza Diana za upravljačem.

Princeza je poginula 31. augusta 1997. godine u saobraćajnoj nesreći u Parizu. Imala je 36 godina.