Metalni ljepotani
48

Atraktivni oldtimeri privlačili pažnju mostarskim ulicama i hercegovačkim cestama

Piše: R. D.
(Foto: Klix.ba)
Treći put zaredom Oldtimer klub Mostar organizira međunarodni susret ljubitelja starih automobila. Prekrasni automobili iz svih krajeve naše regije okupili su se danas u Mostaru, te se vozili prema Međugorju, Čapljini i Počitelju.

"Siguran sam da je ovo velika stvar za grad, kanton i državu, današnji međunarodni skup, sigurno jedan od najvećih u Bosni i Hercegovini. Automobili dolaze iz čitavog regiona, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, a posebno treba istaći automobile koji su jako rijetki, njih dosta rijetko možete vidjeti", kazao nam je Zdravko Vidović, predsjednik Oldtimer kluba Mostar.

Više od dvadeset automobila je iz Mostara, a klub ljubitelja oldtimera u gradu na Neretvi postoji već osam godina.

"Putovao sam po svijetu i vidio šta je to kultura, sport, promicanje nekih vrijednosti da se čuje za nas. Mislim da preko našeg kluba se čuje daleko jer imamo kontakte sa 260 klubova u svijetu te smo postali članovi najjače svjetske organizacije FIVA", priča nam predsjednik Vidović.

"Vozim Mercedesa 115, proizvedenog 1972. godine, to mi nije jedino vozilo, imam ih još petnaestak, teško ih je sve i nabrojati, žao mi je da nekog ne preskočim. Desetak auta je došlo iz Imotskog u naš prijateljski grad Mostar, a ja sam i mostarski zet", kazao nam je Ivan Topić iz Imotskog, hvaleći svog metalnog ljubimca, tvrdeći da je kao nov i danas, a da je do rezervnih dijelova jako teško doći, kao do suhog zlata.

Imotski je grad Mercedesa, priča nam Topić, to je sinonim za našu sredinu. Narednog mjeseca imotski ljubitelji automobila imat će izložbu samo Mercedesa, a najavljen je i dolazak predsjednice Hrvatske i ministra vanjskih poslova Njemačke.

"Moja ljubav prema automobilima dolazi još od roditelja, gastarbajtera, koji su dovozili prve automobile u naš kraj. Kao djeca smo trčali za tim automobilima, a kasnije je ostala ljubav prema ovim metalnim ljepotanima. Automobili su za mene jedna vrsta umjetnosti", kazao nam je Ivan Topić.