Aston Martin DBX ovih dana boravi na Nurburgringu

Klix.ba
12.4.2019. u 14:03
0
2
Aston Martin DBX ovih dana boravi na Nurburgringu
0
1/9
2/9
3/9
4/9
5/9
6/9
7/9
8/9
9/9
U Aston Martinu nastavljaju intenzivna testiranja svog prvog SUV-a, a njihov odgovor na Lamborghini Urus i slične SUV-ove visokih performansi bit će predstavljen ove godine.
Jedinstvena njemačka staza Nurburgring Nordschleife jedna je od obaveznih stanica u rasporedu nemilosrdnih testiranja kamufliranog prototipa DBX kojim britanska automobilska kompanija Aston Martin uskoro ulazi u svijet SUV-ova visokih performansi.

Najavljen konceptnim modelom koji je predstavljen 2015. godine u Ženevi, produkcijski DBX trebao bi pokretati derivat AMG-ovog 4-litarskog biturbo V8 motora koji u Aston Martinu trenutno pokreće modele DB11 i Vantage.

U opciji je i kućni 5,2-litarski biturbo V12 motor, a kao treća opcija spominje se hibridni pogon iza kojeg će stajati AM-ov podbrend Lagonda.

Aston Martin će DBX proizvoditi u svojoj novoj tvornici u Walesu, a čuveni Matt Becker (prvi čovjek u inžinjerijskom odjelu za dinamiku i upravljivost) najbolja je garancija da DBX na asfaltu neće mnogo zaostajati iza Aston Martinovih sportskih modela.


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: