Nakon blata i snijega
0

Aston Martin DBX ovih dana boravi na Nurburgringu

Klix.ba
U Aston Martinu nastavljaju intenzivna testiranja svog prvog SUV-a, a njihov odgovor na Lamborghini Urus i slične SUV-ove visokih performansi bit će predstavljen ove godine.

Jedinstvena njemačka staza Nurburgring Nordschleife jedna je od obaveznih stanica u rasporedu nemilosrdnih testiranja kamufliranog prototipa DBX kojim britanska automobilska kompanija Aston Martin uskoro ulazi u svijet SUV-ova visokih performansi.

Najavljen konceptnim modelom koji je predstavljen 2015. godine u Ženevi, produkcijski DBX trebao bi pokretati derivat AMG-ovog 4-litarskog biturbo V8 motora koji u Aston Martinu trenutno pokreće modele DB11 i Vantage.

U opciji je i kućni 5,2-litarski biturbo V12 motor, a kao treća opcija spominje se hibridni pogon iza kojeg će stajati AM-ov podbrend Lagonda.

Aston Martin će DBX proizvoditi u svojoj novoj tvornici u Walesu, a čuveni Matt Becker (prvi čovjek u inžinjerijskom odjelu za dinamiku i upravljivost) najbolja je garancija da DBX na asfaltu neće mnogo zaostajati iza Aston Martinovih sportskih modela.