Košta 87.000 eura
111

Arto je luksuzan dom na točkovima

D. B.
Niesmann+Bischoff je dodao treće ime u svoju ponudu luksuznih kampera, a to je Arto RV.

Riječ je o kamperu baziranom na Fiatovom modelu Ducato, koji je postao najnoviji proizvod kompanije Niesmann+Bischoff. Kao što je slučaj sa svim kamperima ovog njemačkog proizvođača, luksuz je očekivan.

Arto je dostupan s dva različita međuosovinska rastojanja i u tri ukupne dužine, a najkraći je dug 7.784 mm. Opcija za konfigurisanje je zaista mnogo tako da kupci imaju maksimalnu fleksibilnost. Verzije s dugim međuosovinskim rastojanjem imaju tri umjesto dvije osovine kako bi se riješio problem dodatne težine.

S obzirom da je Arto baziran na Fiatovom Ducatu, posebnih vrata za suvozača i vozača nema, no kupci imaju i tu opciju. Ipak, iz kompanije kažu da se klijenti ne odlučuju na ta vrata zbog bolje izolacije i efikasnijeg sistema, grijanja, hlađenja i ventilacije.

Karoserija može biti lakirana u različite kombinacije boja, a napravljena je od plastike ojačane staklenim vlaknima. Prednost ovog materijala je to što je lagan i otporan na ogrebotine.

Osnovni model se nudi s četiri sjedišta, potpuno opremljenom kuhinjom, spa kupatolom, dnevnim boravkom i spavaćom sobom s velikim krevetom. Međutim, kupcima su na raspolaganju brojne modifikacije, a moguće je dobiti i "garažu" za skuter. Također, mogu izabrati namještaj od hrastovine, kao i presvlake od različitih materijala.

Za Arto su dostupni mnogi paketi opreme, a posebnu pažnju privlači Lithium Energy Pack koji košta 82.44 eura i dodaje 56 kg na ukupnu težinu. Koristan je tokom avantura gdje "izvan mreže" jer uključuje dva solarna modula, tri baterije i punjač. Interval punjenja iznosi do devet dana.

Osnovna cijena kampera iznosi 87.000 eura.

Vezani članci