Prodaje ga za 101.000 eura
0

FOTO / Amerikanac napravio repliku Bugatti Veyrona

Sarajevo-x.com
Konačni izgled replike Bugatti Veyrona
Zaljubljenik u vrhunske automobile Amerikanac Mike Duke pretvorio je svog 1.100 eura vrijednog Forda u zapanjujuću repliku Bugatti Veyrona koju sada prodaje na internetu.

Iako izgleda kao 1,1 miliona eura vrijedan Bugatti Veyron, ova verzija luksuznog sportaša može biti vaša za "samo" 101.000 eura.

Duke je proveo devet mjeseci transformirajući svog Forda Cougara u crveno-crnu imitaciju cestovne zvijeri sa 1.000 konjskih snaga.

Specijalno redizajnirani Ford na prvi pogled nemoguće je razlikovati od originalnog Veyrona. Također, interijer je promijenjen i presvučen kožom.

Motor je standardni Cougarov 2,5 V6 motor, daleko slabiji od Veyronovog osmolitrenog motora sa 1.000 konjskih snaga. Što znači da do "stotke" štiže za 8,2 sekunde uz najveću brzinu od 225 kilometara na sat, što je zaista daleko od zapanjujućih Veyronovih 2,5 sekundi do "stotke" i 407 kmh.

"Želio sam Veyrona, ali bez da platim milion za njega", kazao je Duke i dodao: "Veoma sam sretan sa konačnim rezultatom, ovo vozilo pruža ugodnu vožnju i ako se nešto pokvari neće vas odvesti u bankrot".

Prema njegovim riječima vožnja u ovom automobilu donosi više komentara nego što možete zamisliti.

"Oprezan sam da ga ne nazivam Veyronom, ovo je ipak remodelirani Ford Cougar, koji izgleda mnogo bolje od Cougara. Iako nije Veyron, dovoljno je brz", izjavio je Duke, koji nije želio otkriti koliko ga je sve koštalo, najvjerovatnije više od 23.000 eura.

On svog "Veyrona" prodaje na eBayu za 101.000 eura.

Bugatti je napravio samo 300 Veyrona, a posljednji primjerak Super Sports modela prodat je prošlog mjeseca za 1,7 miliona eura.