auto
0

Altea osvojila "Auto Trophy 2004"

ASA Auto
Njemački magazin "Autozeitung" je objavio da je Seat Altea dobila "Auto Trophy 2004" nagradu.

Seat Altea je pobijedila na nagradnom takmičejnu "Auto Trophy 2004" u kategoriji "kompakt-mono-space uvezenih vozila."

Takmičenje je organizirao Njemački magazin Autozeitung specijalizovan u automobilskom sektoru. Zahvaljujući preko 84.000 glasova čitalaca, Altea zauzima prvo mjesto u pomenuoj kategoriji.

To je poseban trijumf obzirom na činjenicu da je ovaj model uveden u Njemačku samo prije četiri mjeseca. Za prestižno "Auto Trophy" priznanje ove godine se natjecalo 360 automobila u 25 kategorija.

Dr.Schleef, predsjednik Seat-a je nakon primitka priznanja izjavio "Veoma smo ponosni na Alteu. Nema čak ni godina dana da je tržište upoznato sa ovim modelom, a već je dobijeno pet nagrada, bez sumnje pripadajuće nagrade za ovaj model su odlične vijesti koje obećavaju novu eru za SEAT. "

Prva nagrada za Alteu je bila 2003.godine i to dodijeljena od grupe dizajnera Designers Europe. Također nagrada pristiže i od Design Centre of Rhineland Westphalia "najbolji među najboljima". Slijedeće priznanje je dobijeno prošlog aprila kada je Altea dobila nagradu "Autonis" od magazina Auto-Strassenverkehr.

Prošlog Septembra model 2.0 TDI Sport sa 140KS je dobio nagradu "Best Towcar" u velikoj Britaniji u klasi kompakt mono-space vozila.