Poseban tretman
24

Alfa Romeo u Ženevi s modelima Stelvio Quadrifoglio i Giulia Quadrifoglio

Klix.ba
Sajam automobila u Ženevi je počeo danas, a nastup na velikoj pozornici nije propustila ni kompanija Alfa Romeo.

Italijanski brend je u Švicarsku stigao s modelima Stelvio Quadrifoglio i Giulia Quadrifoglio koji su prošli Alfa Romeo Racing tretman, a to znači da imaju boje poput onih na bolidima vozača Kimija Raikkonena i Antonija Giovinazzija u Formuli 1. Radi se o Trofeo bijeloj i Competizione crvenoj boji koje nosi i bolid C38, a primjetni su i drugi detalji koji ih razlikuju od standardnih verzija. Ti detalji uključuju Sparco profilisana sjedišta s crvenim koncem i karbonskim kadicama, Moparovu ručicu mjenjača, kombinaciju kože, Alcantare i karbonskih vlakana u izradi upravljača. Giulia i Stelvio dolaze sa specijalnom Alfa Romeo Racing značkom u unutrašnjosti.

Također, Giulia ima krov od karbona te 19-inčne naplatke uparene s crvenim kočionim kliještima karbon keramičkih kočnica. Stelvio je dobio 20-inčne naplatke. Oba modela su izvana ukrašena karbonskim detaljima, a imaju i Akrapovič izduvni sistem.

Poboljšanja motora nije bilo tako da oba automobila koriste isti 2,9-litarski V6 twin-turbo motor koji isporučuje 505 KS i 600 Nm obrtnog momenta.

Uz pomenute modele će u Ženevi biti izloženi Giulietta s Veloce i Executive specifikacijama te Stelvio Ti.

Vezani članci