Spremna za utrke
10

Alfa Romeo Giulietta TCR košta 180.000 dolara

D. B.
Postoji stara izreka da je za ozbiljno utrkivanje ipak potrebno malo bogatstvo i to još uvijek istina, a primjer jej automobil koji se prodaje u Houstonu.

Salon koji se bavi prodajom Ferrarijevih automobia u Houstonu trenutno prodaje trkaću Alfa Romeo Giuliettu TCR po cijeni od 180.000 doara.

U TCR seriji se takmiče produkcijski hatchback modeli pripremljeni za utrke, a automobili su prilično izjednačeni u performansama pa su takmičenja veoma interesantna.

Automobil koji je ponuđen na prodaju prvobitno je pripremio Risi Competizione trkaći tim, prešao je svega 80 km i nikada nije korišten za utrke, ali prema svojim specifikacijama legalan je za takmičenje u IMSA Michelin Piot seriji te takmičenjima SRO TC America, SCCA, NASA i Canadian Touring Car Championshipu.

Ispod haube se krije četverocilindrični motor zapremine 1.742cc koji razvija 350 KS i uparen je sa Sadev 6-stepenim sekvencijanim mjenjačem koji mijenja stepen prijenosa za "tren oka". Iako u nekim serijama nije dozvoljen, Giulietta TCR također ima i ABS kočioni sistem.