{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
402 Streetrace u Velikoj Gorici

24.4.2012. u 12:08
9
11
402 Streetrace u Velikoj Gorici
9
Avio pista Zrakoplovno tehničkog centra domaćin je prestižne utrke ubrzanja 402 Streetrace. Posjetitelje u tri dana uz utrke očekuje i 402 Expo Show, 402 Bikerace i mnoga druga oktanska iznenađenja.
Oktanski spektakl 402 Streetrace, u nikad jačem izdanju, dolazi u Veliku Goricu kod Zagreba. Od 04. do 06. maja posjetioce i takmičare očekuju tri dana prepuna adrenalina i zabave. Avio pista Zrakoplovno tehničkog centra biti će domaćin brojnim trkama. Zanimljivo je da će svi posjetitelji u skladu s vlastitim željama biti u prilici lično isprobati i pogledati razna dostignuća i brzine iz oktanskog svijeta. Organizatori obećavaju atraktivne trke uz brojne nagrade.

Trke su trodnevne. Petak 04. maja nosi naziv THE STRIP, a riječ je o takmičenju na kojem se utrkuje ko hoće s kim hoće, koliko god puta hoće! To je svojevrsni trening i ugrijavanje atmosfere za takmičenje pred vikend. Ove je godine predviđen i 402 Road Run defile vozača kroz grad.

Atraktivan trodnevni program uključuje i 402 Expo show, sajam automobilske i prateće industrije organiziran u okviru događaja, 402 Bikerace - trke motora na 402m, Pro Outlaw natjecanje timova i neograničeno modificiranih automobila, zatim Street Shoot Out - samo za tehnički propisno modificirane automobile, odnosno registrirane cestovne automobile.

Takmičenja u sklopu ovogodišnjeg 402 Streetracea su:

Street race - najpopularniji i najmasovniji automobilistički oblik takmičenja i zabave, od 2002. godine kontinuirano prisutan u Hrvatskoj najprofesionalnijem obliku pod nazivom 402 Streetrace. Vozači željni dobre zabave i žestokog nadmetanja sa svojim automobilima takmiče se u trci ubrzanja na 402 metra u sigurnim uslovima.

402 StreetStyle - takmičenje u vizualnom tuningu automobila odnosno preradama učinjenim na automobilu. Ocjenjuje je eksterijer, interijer, podvozje i prezentacija samog vozila. Bodovi se zbrajaju i dobiva se ukupan pobjednik, ali također se bira i pobjednik u eksterijeru, interijeru, pobjednik publike. Na vozilu se ne ocjenjuje u kolikoj je razini nešto promijenjeno od fabričkog, već u kojem je stilu to slagano, te kako to izgleda kao cjelina.

dB Drag Racing - takmičenje u kojem se učesnici međusobno takmiče kako bi utvrdili tko ima najglasniji audio sistem u automobilu.

402 StreetSound - takmičenje gdje se odabire najbučniji automobil. Razina buke mjeri se na filteru ili na auspuhu, prema želji vlasnika vozila.

402 BurnOut - takmičenje u burnoutu tj. paljenju gume. Cilj je što duže paliti gume u mjestu. Dozvoljeno je zalijevanje motora vodom radi smanjenja radne temperature. Zalijevanje guma nije dozvoljeno, kao ni zalijevanje podloge bilo kakvim tekućinama. Vrijeme se zaustavlja kada proklizavanje oba točka na mjestu prestane, ili kada pukne guma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: