auto
0

2007. godina uspješnih Lavova

Sarajevo-x.com
2007. godina za Peugeot u Bosni i Hercegovini mogla bi se okarakterisati kao godina uspješnih noviteta i značajnih rezultata, saopšteno je iz kompanije Vermont d.o.o., generalnog uvoznika i distributera Peugeot proizvoda za BiH.

To opravdava činjenica da je ove godine ukupna prodaja od 583 Peugeot vozila na tržištu Bosne i Hercegovine porasla za 59% u odnosu na prošlu godinu.

Šampion ukupne prodaje je Peugeot 207 sa 151 prodatim primjerkom, u kompakt segmentu najbolju prodaju je postigao Peugeot 307, u segmentu velikih porodičnih automobila 407-ca, a u dostavnim vozilima najbolju prodaju je postigao Peugeot Partner.

"Najveći hit ove godine u našoj ponudi je svakako bio Peugeot 207 - nasljednik jednog od najuspješnijih malih automobila i novi ljepotan u Peugeotovoj obitelji. Ne samo da je 207-ca osvojila srca građana BiH već je ostvarila i izuzetne prodajne rezultate širom Evrope", istakao je Deniz Bejtula, marketing i PR menadžer kompanije Vermont, dodajući kako su izuzetno zadovoljni i interesovanjima građana BiH za Peugeot 407, prepoznatljivim kao "menadžerski" automobil, sa izuzetnim performansama, dinamičnim a istovremeno elegantnim dizajnom, koji je zabilježio rast prodaje čak 43% u odnosu na 2006.

"Početkom novembra na naše tržište stigao je i Peugeot 308 koje je već samom pojavom izazvao veliku pažnju, osvojio nagradu 'Zlatni volan' u Njemačkoj i izabran za automobil 2008. godine u Republici Srpskoj. To je svavako odlična najava za 2008. i nadamo se da će 308-ca opravdati i nadići sva naša i očekivanja naših kupaca", dodao je Bejtula.

Izuzetne prodajne rezultate u domenu dostavnih automobila ostvario je Peugeot Partner sa 121 prodatim primjerkom. U drugoj polovini 2008. je najavljeno lansiranje i njegove nove verzije.