NAPAD U PLESNOM STUDIJU
8

Zbog pucnjave u Alabami uhapšene tri osobe, dvije su maloljetne

A. Ku.
Wilson LaMar Hill, jedan od uhapšenih
Wilson LaMar Hill, jedan od uhapšenih
Tri osobe uhapšene su zbog pucnjave na proslavi 16. rođendana u Alabami u kojoj su tokom vikenda ubijene četiri, a ranjene 32 osobe.

Braća Ty Reik McCullough (17) i Travis McCullough (16) uhapšeni su u utorak navečer, dok je Wilson LaMar Hill (20) uhapšen u srijedu.

Dvojici tinejdžera će se suditi kao odraslim osobama, što je automatski uslov za svakoga ko ima 16 ili više godina optužen za ubistvo.

Na konferenciji za novinare u srijedu, zvaničnici su rekli novinarima da je istraga još uvijek u ranoj fazi.

Ranije su kazali da su na mjestu zločina pronašli čahure korištene u pištoljima, napominjući da nema dokaza da je korištena puška velike snage.

Iz policije je saopćeno da su četiri osobe u kritičnom stanju. "Pobrinut ćemo se da svaka od tih žrtava dobije pravdu", rekao je narednik Jeremy Burkett iz Agencije za provođenje zakona Alabame (ALEA).

Preminule žrtve su identifikovane kao Marsiah Collins (19) Phil Dowdell (18), Corbin Holston (23) i Shaunkivia Smith (17).

Dowdell je preminuo pokušavajući da spasi svoju sestru Alexis, rekla je njegova porodica. Bio je vrhunski sportista u američkom nogometnom timu svoje srednje škole.

Na zabavi, koja je održana u lokalnom plesnom studiju bilo je oko 50 ljudi.

Dadeville, grad sa otprilike 3.000 stanovnika, nalazi se oko 100 km sjeveroistočno od glavnog grada države Montgomery.

Narednik Burkett je pozvao one koji su bili na zabavi u plesnom studiju da kontaktiraju vlasti ako to već nisu učinili.