Objavljen snimak
226

Ukrajinske specijalne snage se ponovo iskrcale na Krimu, nanijele gubitke Rusima

F. H.
Screenshoot
Screenshoot
Ukrajinska odbrambena obavještajna služba objavila je da su se jedinice Snaga za specijalne operacije iskrcale na područje okupiranog Krimskog poluotoka i napale Ruse, a nakon završetka misije su se povukle.

"Jedinice za specijalne operacije Stugna i Bratstvo, kao dio specijalne jedinice ukrajinske odbrambene obavještajne službe na čelu s Tymurom, iskrcale su se na područje Krimskog poluotoka i napale moskovske okupatore! Krim će biti ukrajinski! Slava Ukrajini!", poručili su Ukrajinci.

Ukrajinska odbrambena obavještajna služba objavila je video na kojem se vide čamci kako idu prema obali. Nisu saopćili detalje o tome kada se desilo iskrcavanje.

Andrii Yusov, predstavnik odbrambene obavještajne službe, izjavio je u komentaru za Ukrajinsku pravdu da se nakon obavljenog zadatka, nanijevši gubitke Rusima, grupa specijalnih snaga povukla, iako također uz određene gubitke.

"Bila je bitka s ruskim okupatorima; mnogi su ubijeni i ranjeni među okupatorskim osobljem. Nažalost, ima gubitaka i među ukrajinskim braniteljima, iako ih još uvijek nema toliko kao među Rusima. Specijalna operacija za oslobađanje Krima se nastavlja. Pozivamo sve stanovnike poluotoka da pričekaju i na svaki mogući način pomognu odbrambenim snagama u oslobađanju ukrajinskih teritorija", kazao je Yusov.

Komandant specijalne jedinice Obavještajne službe odbrane Ukrajine, poznat pod nadimkom Tymur, sudjelovao je u oslobađanju Zmijskog otoka.