Bugarska
0

Ukradeno 320 kilograma zlata vrijednosti osam miliona eura

SRNA
Foto: standart.com
Foto: standart.com
Iz carinskog skladišta na aerodromu u Sofiji ukradeno je 320 kilograma zlata, 20 kilograma srebra i kilogram platine, a sve u vrijednosti osam miliona eura pod pretpostavkom da gram zlata košta 25 eura.

Nepoznati lopovi, da bi prikrili dokaze, na čitavom prostoru prosuli su alkohol.

Bugarski ministar unutrašnjih poslova Cvetan Cvetanov rekao je da je pljačka izvršena u noći između nedjelje i ponedjeljka, te da plemeniti metali potiču iz policijske akcije od 19. avgusta pod nazivom "Livci", u kojoj je uhapšeno pet lica. 

U skladištu je bilo i druge robe - poput cigareta, alkohola i bijele tehnike, ali su lopovi odnijeli samo zlato, srebro i platinu.

Bugarski mediji saopštili su da su lopovi prvo isključili alarm, a potom ušli u dvije prostorije. Prva je bila prazna, a u drugoj su bili uskladišteni plementiti metali. 

Oni su probili otvor iz jedne prostorije u drugu, a zatim iz tri kase odnijeli, prema prvim informacijama, 320 kilograma zlata, 20 kilograma srebra i kilogram platine.

Neki mediji objavili su da je ukradeno 340 kilograma zlata.
Na pitanje novinara da li će pljačka uticati na suđenje uhapšenima u akciji "Livci", ministar policije rekao je da to neće biti od presudnog značaja, jer je u istražnom postupku prikupljeno dovoljno dokaza.