U dvije racije
2

Uhapšena još tri muškarca zbog terorističkog napada u Londonu

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Policija koja istražuje teroristički napad u Londonu uhapsila je još tri osobe nakon racija u istočnom dijelu grada.

Dva muškarca su uhapšena zbog sumnje na terorizam, dok je treći lišen slobode zbog droge. Dosad je tokom istrage subotnjeg terorističkog napada u Londonu uhapšeno 16 osoba, a pet je i dalje u pritvoru. Osam ljudi je poginulo kada su trojica muškaraca vozilom nasrnula na pješake na Londonskom mostu, a nakon toga su uslijedili napadi noževima.

Nova hapšenja su se dogodila tokom racija na dvije lokacije u istočnom Londonu, koje su obavljene u srijedu navečer. Dva muškarca su uhapšena na ulici u Ilfordu. Dvadesetsedmogodišnjak je zadržan u pritvoru zbog sumnje da je pripremao terorističke napade, dok je drugi uhapšen zbog sumnje da je posjedovao drogu s namjerom opskrbe.

Također, dvadesetdevetogodišnji muškarac je lišen slobode zbog sumnje da je pripremao terorističke napade na adresi u Ilfordu.

Policija koja je tražila Francuza Xaviera Thomasa (45) je pronašla njegovo tijelo u rijeci Temzi, tako da je broj mrtvih povećan na osam.

Ubijeni Ignacio Echeverria (39), koji je branio ženu od napada pomoću svog skateboarda, mogao bi dobiti posthumnu nagradu, što je predložio premijer Španije.