Imala 1.048 online prijatelja
0

Ubila se na Facebooku, niko od prijatelja nije ni trepnuo

Sarajevo-x.com
Simone Back postavila je na Facebook statusu poruku u kojoj je napisala "da je progutala tablete i da će uskoro umrijeti", na što niko od njenih 1.048 online prijatelja nije pokušao da je nazove i provjeri šta se dešava.

Umjesto toga neki od njenih navodnih prijatelja ostavljali su okrutne poruke ispod njenog zadnjeg statusa. Jedan od online prijatelja nazvao je lažovom dok je drugi takvu odluku nazvao njenim izborom.

Sedamnaest sati nakon toga policija je provalila u njen stan u kojem je pronašla mrtvo tijelo 42-godišnje žene iz Brightona. Još uvijek je nepoznato kada je Back tačno umrla i da li je pročitala neku od poruka.

Nijemi i i lijeni

Policiju je pozvala njena majka, koja je narednog dana dobila SMS poruku u kojoj je pisalo da pozove pomoć.

"Nepokretna sam pa nisam mogla doći do njenog stana. Stoga sam pozvala policiju. Nevjerovatno je da niko nije uradio ništa za moju kćerku", rekla je majka nesretne žene, prenosi "Daily Mail".

Neki od prijatelja izvan grada tražio je od nje broj telefona i adresu, dok su prijatelji u komšiluku ostali nijemi.

Odraz stanja u društvu

Njena prijateljica Pia Owen kazala je da su se svi nastavili prepirati kao da se ništa ne dešava. Neki od njih su živjeli u blizini njenog doma.

"Da je samo jedna osoba ustala od kompjutera i otišla do njene kuće ona bi sada bila živa", rekla je Owen.

Neki od aktivista rekli su da je ovaj slučaj odraz stanja u društvu i da bi ljudi trebali biti prijatelji u stvarnom kao i u virtuelnom svijetu.