Velika promjena
0

Twitter više ne označava Russia Today i kinesku Xinhuu kao "medije pod kontrolom države"

B. H.
Screenshot: Twitter
Screenshot: Twitter
Twitter je uklonio oznake "finansirano od države" i "povezano s državom" s računa novinskih kuća pod državnom kontrolom u Kini i Rusiji. Twitter računi RT-a i Xinhue ranije su bili označeni kao "ruski državni mediji" i "kineski državni mediji".

RT se na svom Twitter profilu opisuje kao promotor "slobode ispred cenzure, istine ispred narativa", a profil više ne sadrži nikakve naznake da ga kontrolira ruska vlada. Kineska državna novinska agencija Xinhua, sebe opisuje kao "javni medij za javno dobro" koji "ne podleže pritiscima ideološke stigme i političke pristranosti".

Prethodno je uz svaku objavu RT stajalo
Prethodno je uz svaku objavu RT stajalo "medij povezan s državom"

Twitter također nije označio druge medije koje podržava država.

"Državna firma Dot Dot News objavila je u petak snimak zaslona svog Twitter računa s naslovom: Oznaka je nestala! Kineski mediji koje podržava država su nestali”, napisao je Hong Kong Free Press.

Twitter je također nedavno prestao ograničavati doseg tweetova s ​​nekih državnih računa uklanjanjem "pravila filtriranja vidljivosti" koja su se prije primjenjivala na te račune. Prethodne mjere zaštite za vladine račune u Rusiji, Kini i Iranu sada su uklonjene.