Priznao da ih je ugušio
24

Tinejdžer u Indiani osuđen na 100 godina zatvora zbog ubistva brata i sestre

D. B.
Tinejdžer koji je ubio brata i sestru u američkoj državi Indiana osuđen je na 100 godina zatvora.

Riječ je o dvije 50-godišnje zatvorske kazne zbog ubistva polubrata i polusestre iz 2017. godine, a zločine je izvršio Nickalas Kedrowitz kada mu je bilo 13 godina. Međutim, sudija je insistirao da mu se sudi kao odrasloj osobi.

Advokat ubice je kazao da njegov klijent ima mentalne zdravstvene probleme te da nije liječen, no tužitelj okruga Ripley Richard Hertel je ukazao na činjenicu da su ubistva izvršena u razmaku od nekoliko mjeseci.

Kedrowitz je osuđen zbog ubistva 11-mjesečnog Nathaniela Ritza i 23-mjesečne Desiree McCartney, a ubio ih je u julu, odnosno u maju 2017. godine u porodičnom domu u Osgoodu u Indiani. Uhapšen je u augustu 2018. godine, a detektivima je rekao da je "oslobodio brata i sestru od pakla i vatre". Također, rekao je da je brata ugušio dekom, a sestru peškirom.

Njegov ujak je istražiteljima kazao da je tinejdžera fizički napao njegov otac dan prije nego je on ubio dječaka te da mu je raskrvario nos. Također, prije ubistava je Nickalas udavio mačku jer ga je ogrebala.

Ubica je policiji kazao da je o ubistvima "razgovarao s Bogom te da ne može pričati o tome jer je tako obećao".

Kedrowitzov otac je također u zatvoru zbog nevezanog slučaja, a majka je sarađivala tokom istrage.