Novi pristup
0

Tinder će na izborima u Francuskoj učestvovati u kampanji privlačenja mladih da glasaju

S. M.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Aplikacija za upoznavanje Tinder i nevladina organizacija za građanska prava 'A Voté' zajedno su u srijedu objavili da pokreću kampanju za podsticanje mladih Francuza da se registruju i glasaju na predstojećim predsjedničkim izborima.

Dok pretražuju potencijalne partnere, korisnicima Tindera će se prikazati video koji se može prevući prstom, sa porukom: "Ako izlazite blizu kuće... Onda glasajte blizu kuće!"

Podsjetnik će biti aktivan do 8. aprila za sve aktivne korisnike aplikacije u Francuskoj od 18 do 25 godina.

Oni koji kliknu na poruku bit će preusmjereni na stranicu 'A Voté', koja ljudima pruža sve informacije koje su im potrebne za glasanje na predsjedničkim izborima 2022. godine.

U Francuskoj je pogrešna registracija na izbornim listama, uglavnom uzrokovana selidbom, u 2017. pogodila 7,6 miliona ljudi, uključujući 51 posto mladih od 25 do 29 godina, prema mišljenju sociologinje Celine Braconnier. Starosni profil korisnika Tindera je među onima na koji će najvjerovatnije utjecati pogrešna registracija i neizlazak na izbore.

Ben Puygrenier, glasnogovornik Tindera u Francuskoj, rekao je da će inicijativa "pomoći mladoj generaciji da prepozna da zajedno imaju glas".

Predsjednički izbori u Francuskoj počinju 10. aprila, a sadašnji predsjednik Emmanuel Macron suočit će se s brojnim desničarskim kandidatima.