Nakon srčanog udara
74

Svećenik iz SAD-a tvrdi da je bio u paklu: Ne bi to poželio ni neprijatelju

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Svećenik Gerald Johnsona iz Michigena tvrdi da je posetio pakao nakon što je doživio srčani udar i rekao da mu je to iskustvo zauvijek promijenio život.

"Ne bih to poželio ni najgorem neprijatelju", rekao je.

Johnson je svoje tvrdnje objavio u nizu videa na TikToku i tvrdio da je poslat u pakao u februaru 2016. nakon srčanog udara. U jednom od svojih viralnih videa, koji je imao 3,7 miliona pregleda, Johnson je rekao da je zaista vidio pravi pakao, piše The Jerusalem post.

"Bio sam tamo i ne bih to poželio ni najgorem neprijatelju. Nije me briga šta mi je uradio. Niko to ne zaslužuje", dodao je.

Svećenik iz Michigena opisao je trenutak kada je lansiran u centar Zemlje gdje je, kako kaže, pakao.

"Moj duh je napustio moje fizičko tijelo i mislio sam da sam na putu gore (u nebo)", prisjetio se.

"Mislio sam da sam učinio toliko dobrog tokom svog života i da sam pomogao tolikom broju ljudi, ali i pored toga, otišao sam u pakao). Ušao sam u sam centar Zemlje. Stvari koje sam tamo vidio su neopisive. Imam toliko teških osjećanja kada pričam o tome", rekao je.

Johnson, koji je sedam godina svećenik, opisao je neke stvari kojima je prisustvovao kada je posjetio pakao, uključujući čovjeka koji je "hodao na sve četiri kao pas i opekao se od glave do pete. Oči su mu bile izbuljene i gore od toga: nosio je lancima na njegovom vratu. Bio je poput paklenog psa. Bio je demon koji je držao lance."

Johnson je objasnio da demon zna kako da natjeraš ljude da ne služe Bogu i rade loše stvari, on će ih nadvladati u paklu gdje će oni biti njegovi robovi.

Johnson je nastavio i dodao da postoji dio pakla gdje se pušta muzika. Kaže da je tamo čuo pjesme poput Rihannine "Umbrella" i Bobbyja McFerrina "Don't Worry Be Happy".

Rekao je da nisu originalni umjetnici ti koji pjevaju pjesme, već grupa demona koja koristi riječi da nas muče.

Dodao je da je "svaka riječ svake pjesme napravljena da vas muči zbog činjenice da niste obožavali Boga kroz muziku dok ste bili na Zemlji."