U blizini libanske obale
0

Srušio se avion Ethiopian Airlinesa sa 90 putnika

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Avion Ehtiopian Airlinesa koji je prevozio 90 putnika srušio se jutros u Mediteransko more u blizini libanskog grada Bejruta, svega nekoliko minuta nakon polijetanja sa tamošnjeg aerodroma, objavio je libanski ministar transporta. Uzrok pada aviona odmah nije bio poznat, javio je Associated Press.

Policija je, prema prvim saznanjima, isključila terorizam i zaključila da bi loše vrijeme sigurno mogao biti razlog njegovog pada u more. U Bejrutu su od nedjelje pogoršane vremenske prilike sa prisutnom jakom kišom i grmljavinom.

Boeing 737-800 poletio je jutros u pola tri prema glavnom gradu Etiopije Adis Abebi, i srušio se svega 3,5 kilometra dalje, u blizini libanske obale.

Odmah nakon nesreće brodovi i helikopteri su krenuli u potragu za njegovim ostacima.

Ethiopian Airlines je na svojim web stranicama odmah objavio da je avion nestao i da su timovi spasilaca u potrazi za preživjelima.

Rodbina putnika je počela dolaziti na aerodrom odmaj jutros rano, mnogi od njih plačući i pružajući jedni drugima utjehu.

Prema podacima koje su izdale libanske vlasti, od 90 putnika i članova posade, 54 su bili Libanci, 22 Etiopljani, jedan Iračanin, jedan Sirijac, po jedan Kanađanin i Rus, Francuskinja i dvoje Britanaca.