Svijet
8

Španjolka lažirala vlastitu otmicu kako bi od oca izvukla novac

Klix.ba
Dvadesetdvogodišnja Španjolka lažirala je svoju otmicu u Dominikanskoj Republici kako bi od oca izvukla novac za snimanje muzičkog albuma, objavila je policija.

Djevojka je, ne kazavši svojoj porodici, odletjela u Santo Domingo 14. augusta kako bi se sastala s muškarcem s kojim se dopisivala preko društvenih mreža nekoliko mjeseci. Sljedećeg dana njen otac je primio poziv u svojoj kući u Anoiaji na sjeveroistoku Catalonije u kojem je obaviješten da mu je kćerka kidnapovana.

"Muškarac je čuo svoju kćerku kako plače i muškarca s akcentom Južnoamerikanca koji ga upozorava da je život djevojke u opasnosti", navodi se u izjavi.

Navodi otmičar pozvao je njenog oca ponovo nakon tri dana i tražio 6.000 eura da je vrati. Kćerka je ponovo plakala.

No, njen otac je pozvao špansku policiju koja je istražila njene profile na društvenim mrežama i otkrila 23-godišnjeg muškarca kod kojeg je otputovala na Karibe. Kontaktirali su policiju Dominikanske Republike koja je pronašla par i otkrila kako je otmica bila lažirana.

"Žena je priznala da je htjela izvući novac od svog oca kako bi snimila muzički album jer je željela postati pjevačica", navodi se u policijskoj izjavi.

Policija je uhapsila djevojku kada je stigla na aerodrom u Madridu. Optužena je za iznudu i lažiranje zločina.