Žestoke uvrede Schmidtu
40

Siniša Karan poručio da će policija RS-a zaštiti Milorada Dodika

F. H.
Screenshot: Youtube/ RTRS
Screenshot: Youtube/ RTRS
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan kazo je da će policija ovog entiteta zaštiti Milorada Dodika jer je napadnut ustavni poredak i da je visoki predstavnik Christian Schmidt niko i ništa.
"Kako protiče vrijeme imamo sve više različitih dokaza koji potvrđuju našu činjenicu da je Schmidt niko i ništa. On je apsolutno niko i ništa. Tu se radilo samo o jednoj klasičnoj notifikaciji, notifikacija je samo obavijest, objava da je neko za nešto predložen", kazao je Karan.

Karan je rekao da Schmidt nikada nije imenovan u ustavnoj proceduri i da je ostao samo u prijedlogu i da je u tome smislu samo obični građanin.

"Oni koji sada djeluju po tom nekom papiriću koji se zove zakon, koji je taj čovjek nametnuo, Sud i Tužilaštvo BiH, takvim djelovanjem vrše krivično djelo i napad na ustavni poredak i Bosne i Hercegovine i Republike Srpske", rekao je Karan.

Poručio je da će Ministarstvo unutrašnjih poslova zaštititi Milorada Dodika.

"Tako da svi oni koji pitaju da li će MUP RS-a zaštititi svoga predsjednika, naravno da hoće jer je napadnut ustavni poredak, napadnute su ustavne institucije i braniti ćemo i predsjednika i sve one institucije koje su napadnute neustavnim djelovanjem i Suda i Tužilaštva i tog nesretnika Schmidta", kazao je Karan.