Svijet
0

Pronađeno vozilo terorista u predgrađu Pariza

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Radio Europe 1 objavio je u nedjelju ujutro da je jedno vozilo kojim se služila jedna grupa terorista da bi pucala ispred terasa pariskog restorana u petak navečer pronađeno u Montreuilu u Saint-Saint-Denisu sa puno oružja i otisaka.

Informaciju su novinskoj agenciji AFP potvrdili policijski izvori.

Na internetskoj stranici radija je napisano: "Radi se o crnom vozilu Seat Leon (...) Ovo vozilo je pronađeno napušteno u Montreuilu (...) Ovo znači dakle da je nakon ubilačkih napada ova grupa terorista otišla iz glavnog grada, ostavivši možda u prolazu jednog bombaša samoubicu u blizini Trga Nation, gdje je bila eksplozija u kafiću u blizini Bulevara Voltaire".

Očevici su naveli da su crno vozilo Seat koristili napadači na dva mjesta napada, prema glavnom tužitelju Pariza Francoisu Molinsu: u 21:32 sati u toku pucnjave u jednom baru u ulici La-Fontaine-au-Roi (poginulo pet osoba), zatim u 21:36 sati u restoranu u ulici Charonne (19 mrtvih). U njemu je nađen arsenal oružja, među kojima i tri kalašnjikova.

"Pretpostavlja se da su osumnjičeni, kao i još jedna osoba (uhapšena), bili u Parizu u petak navečer", rekao je u subotu navečer belgijski premijer Charles Michel.