Talas ubistava
0

Pronađeno još 14 leševa u Meksiku

SRNA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U Verakruzu, primorskom gradu na istoku Meksika policija je pronašla još 14 ljudskih leševa, samo 48 sati nakon što su u ovom gradu u dva napuštena kamiona ispod jednog mosta pronađena 35 tijela, saopštili su izvori iz pravosuđa.

Policija je saopštila da je juče u tri dijela grada pronašla 11 ljudskih tijela, dok su četiri leša pronađena na ulici u centru.

Ovaj talas ubistava se dogodio u vrijeme kada se u Verakruzu održava nacionalni sastanak tužilaca.

Vlasti su saopštile da, od 35 leševa koji su 20. septembra otkriveni istod jednog mosta u Verakruzu samo dva nisu imala kriminalnu prošlost i da su prijavljena kao nestala.

Tijela 23 muškarca i 12 žena u plastičnim vrećama pronađena su na svega 20 metara od veoma posjećenog trga u opštini Boka del Rio, koja ima 140 000 stanovnika.

Država Verakruz, u Meksičkom zalivu, posljednjih je mjeseci postala glavno uporište kartela "Zetas", najbrutalnije kriminalne organizacije u Meksiku. 

Vođe tog klana su uglavnom bivši pripadnici elitnih jedinica meksičke vojske.
Meksički mediji prenose, pozivajući se na zvanične informacije, da je više od 41 000 ljudi poginulo od decembra 2006. godine kada je meksička vlada pokrenula ofanzivu protiv organizovanog kriminala, mobilišući 50 000 vojnika.