Još uvijek u formi
34

Predsjednik Češke Petr Pavel na motociklu stigao u posjetu Njemačkoj

F. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Češki predsjednik Petr Pavel otputovao je u petak motociklom iz svoje rezidencije u Litomericeu u grad Selb, u njemačkoj pokrajini Bavarska.

"Sunca, vjetra u leđa i jačanja dobrosusjedskih odnosa s bavarskim prijateljima. Zašto ne spojiti ugodno s korisnim. Na radnom putu u Selbu u Bavarskoj krenuo sam jednom stazom. Putovanje mi se svidjelo i zahvaljujući činjenici da se nismo vozili autocestom, već kroz moje omiljene četvrti", napisao je Pavel uz objavljenu fotografiju.

Nekadašnji visokopozicionirani general NATO-a, izabran za predsjednika u januaru, priznao je da je "još u formi" i da je oko 180 kilometara prešao za tri sata.

Praški predsjednički par prisustvovati će otvaranju bavarsko-čeških sedmica prijateljstva. Manifestacije se organiziraju od danas do 6. augusta. Za razliku od predsjednika, prva dama je putovala automobilom.

Na pitanje novinara kako je bilo na putu, Pavel je rekao da je "prošlo divno", pokazujući na jarko sunce. - Još sam u formi - dodao je bivši general. “U Kraslicama, u Slovačkoj, stali smo na pumpi da pijemo vodu i svi su se slikali s nama”, rekao je Pavel, prenosi Blesk.cz.