Sakriven u prtljažnik
124

Policija u automobilu meksičkog para pronašla tigra

D. B.
Meksička policija je zaustavila automobil na autoputu zbog manjeg saobraćajnog prekršaja, a tokom pregleda vozila je otkrila neočekivanog putnika.

Policijski službenici su postali sumnjičavi nakon što su se muškarac i žena počeli agresivno ponašati nakon što su zaustavljeni u meksičkoj državi Queretaro, a čak su pokušali pobjeći. Međutim, policija je brzim manevrom blokirala put i odmah ih uhapsila.

Pregledom vozila su policajci u prtljažniku automobila pronašli mladunče tigra.

Ovo nije prvi put da policija pronalazi egzotične životinje jer je njihovo krijumčarenje, posebno kada je riječ o velikim mačkama, unosan biznis.

Pored toga, u prtljažniku su pronašli četiri pištolja i municiju.

Tigra su preuzeli eksperti koji će se brinuti o njemu i vratiti ga u njegovo "prirodno stanište".

Inače, u Meksiku je dozvoljeno držati egzotične životinje kao ljubimce, ali vlasnici moraju dokazati da ih kupuju od certificiranog prodavača. Također, te životinje moraju biti rođene u zatočeništvu. Međutim, mnoge životinje se nabaljaju ilegalno.

Meksički zakon također zabranjuje šetanje tigrova u javnosti. Godine 2020. je odrasli bengalski tigar zaplijenjen nakon što je lutao ulicama Tlaquepaquea dok je za njim trčao čovjek s lasom. Riječ je o vlasniku koji je imao potrebnu dokumentaciju, ali nije ispunjavao potrebne sigurnosne propise.

Vlasti su 2019. godine uklonile tri lava koji su držani na krovu zgrade u Mexico Cityju. Susjedi su se u tom slučaju žalili zbog buke.